Vil bygge fire lyntogstrekninger

By on October 7, 2008 0 19 Views

– Tog blir ikke konkurransedyktig i forhold til fly før vi kommer ned i to og en halv time. Da er det duket for høyhastighetstog som kan kjøre 250 kilometer i timen, sier Audun Lysbakken til Bergens Tidende.

Får SV det som de vil, kan arbeidet med høyhastighetsbane starte i 2015 på strekningene Oslo-Bergen, Oslo-Trondheim, Oslo-Stavanger og Oslo-Göteborg.

Audun Lysbakken er verken engstelig for de teknologiske utfordringene eller ulykkesfaren når tog farer av gårde med en fart som er opptil flere ganger så høy som i dag. Han viser til erfaringer fra utlandet, hvor ulykker sjelden inntreffer. At lange strekninger vil gå gjennom tunneler, endrer ikke dette.

– Det har skjedd utrolig mye innen ingeniørkunsten siden jernbanetraseene ble bygget på 1800-tallet. Men jernbanen har vært ekstremt nedprioritert her til lands, sammenlignet med alle andre land i Europa. Norge er et jernbanepolitisk u-land, rett og slett, sier SV-politikeren.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *