17 prosent bevilgningsøkning til jernbanen

By on October 7, 2008 0 11 Views

Etter det Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) kjenner til, vil jernbanen få en vekst på 17 prosent i bevilgningene.

Statsminister Jens Stoltenberg stiller tirsdag opp sammen med samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) på felles pressekonferanse. Da skal jernbanen utropes til budsjettvinner ved et arrangement på Lysaker stasjon i Oslo.

Det blir en storstilt satsing på både vei og bane i neste års statsbudsjett. Samferdselsministeren vil kunne slå seg på brystet over at det blir 1,9 milliarder kroner mer til samferdsel enn det som lå i den opprinnelige rammen i Nasjonal transportplan. Dessuten er 250 millioner lovet til jernbanen gjennom klimaforliket, samt 50 millioner kroner til planlegging av et nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *