Vil redde Hurtigruten

By on October 1, 2008 0 18 Views

– Hurtigruten har stor samferdselsbetydning for en del kystsamfunn. Hurtigruten innebærer store synergieffekter i lokalsamfunn langs kysten gjennom kjøp av tjenester og ved at reisende bruker penger i andre sammenhenger. Dessuten er Hurtigruten et av Norges mest kjente merkevarer innen reiseliv. «Verdens vakreste sjøreise» har stort utviklingspotensial, heter det i uttalelsen fra landsstyret.

– Det er avgjørende å sørge for overlevelse og utvikling for dette viktige næringspolitiske virkemiddelet og samferdselstilbudet, mener landsstyret som ber regjeringen snarest mulig tilrettelegge rammebetingelsene for fortsatt eksistens og videreutvikling av Hurtigruta, skriver Harstad Tidende.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *