Fortsatt satsning på Kristiansand

By on October 1, 2008 0 11 Views

Seilingsplanen for 2009 innebærer at passasjer- og bilfergen MS «Bergensfjord» skal ha tre rundturer mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals hver uke, og en ekstra tur mellom Stavanger og Hirtshals i helgene. Styret for Kristiansand Havn har ment at Fjord Line må ha helårlig drift for å kunne anløpe havnen i Kristiansand og begrunnet dette med behovet for transport av gods. For hurtigkatamaranen «Fjord Cat» er det av værmessige årsaker ikke mulig å seile over Skagerrak til Hirtshals om vinteren, skriver Bergens Tidende
– Sist vinter anløp MS «Bergensfjord» Kristiansand to ganger per uke på veien mellom Vestlandet og Danmark. Det markedsmessige grunnlaget viste seg imidlertid å være for svakt, både med hensyn til last og passasjerer. I sommersesongen er det imidlertid behov for skipene til både Color Line og Fjord Line mellom Kristiansand og Danmark. Både de reisende og reiselivsnæringen i Kristiansands-regionen er tjent med at det er to aktører som konkurrerer om å bringe passasjerer og gods til og fra Danmark, sier administrerende direktør Ingvald Fardal til avisen. Den hurtiggående katamaranen til Fjord Line har i 2008 hatt nær 230.000 passasjerer mellom Kristiansand og Hanstholm.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *