Turismenedgang i Spania

By on September 25, 2008 0 11 Views

Vanligvis er sommermånedene juli og august de viktigste for spansk turisme. Men Spania lider under den økonomiske nedgangsperioden i Europa, og kan på langt nær legge frem like gode tall som vanlig. I sommermånedene har besøkstallet falt med fem prosent, noe som utgjør hele 800 000 personer, i følge borsen.dk.

Det er særlig franske og italienske turister som vender Spania ryggen, og nedgangen har vært på henholdsvis 7,5 og 5,8 prosent. Hittil har nordmenn og skandinaver holdt besøkstallene enn så lenge. Som følge av de dårlige tallene har Spanias turistmyndigheter iverksatt en storstilt plan for å lokke turister i alderen 55 til 75 år til å besøke landet i månedene utenfor sommeren. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *