Kutt i Hurtigruten gir mange uheldig konsekvenser

By on September 18, 2008 0 12 Views

– Forsvinner Hurtigruten, får det dramatiske konsekvenser for norsk reiseliv, mener direktør Knut Almquist i NHO Reiseliv til E24.no Han fortsetter: – Vi er bekymret for den situasjonen selskapet er kommet i. Derfor håper vi at myndighetene medvirker til at Hurtigruten fortsatt kan seile, som en spydspiss i markedsføringen av Norge som reisemål, sier Almquist.

Det er større bunker- og finanskostnader, samt tap på virksomheter utenfor kjernevirksomheten som gir rederiet problemer, for det er vekst både i antallet passasjer og inntektene fra selve båtturene. En omforhandlet avtale med staten er rederiets håp. Ifølge Hurtigruten er det to utganger: Enten må det mer penger på bordet, eller så må det bli kutt i seilingene. Det siste advares det sterkt mot fra norsk reiseliv, skriver E24.no

– Hurtigruten er svært viktig for å trekke utenlandske turister til Norge. Den kobler sammen fjordene, Lofoten og det arktiske på en måte som ingen andre norske reiselivsprodukter gjør, mener administrerende direktør Kristian B. Jørgensen i markedsføringsselskapet Fjord Norge.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *