Vil ha Hurtigruten til Stavangerregionen

By on September 12, 2008 0 8 Views

Nå mener gruppen tiden er moden for å ta saken frem i lyset igjen.

– Det er for det første helt uforståelig hvorfor Hurtigruten stanser i Bergen. Det er jo her Fjord-Norge begynner, sier de alle tre – direktør John M. Lunde i Risavika havn, næringsansvarlig Ingrid Iversen i Sola kommune og kommunikasjonsrådgiver Cathrine Gjertsen i Stavanger-regionen Næringsutvikling til Stavanger Aftenblad.

Gruppen er klare over de mange utfordringene Hurtigruten har per i dag, men mener selskapet må se på mulighetene i en forlengelse.

I 1994 var de samme planene på tapeten, men ble den gang skrinlagt.
– Men allerede da viste en rapport at dette blir lønnsomt. Et av ankepunktene var at flyplassen hadde for få avganger. Nå er situasjonen en helt annen. I dag er det bare Gardermoen som har flere avganger, sier Ingrid Iversen til avisen.

Videre er Risavika har blitt en nasjonal storhavn med alle fasiliteter for både gods- og passasjertrafikk, det satses mer på turistnæringen og næringslivet ellers blomstrer.

Spesialrådgiver i havnevesenet og tidligere havnedirektør i Stavanger, Bjørn Helgøy, så flere ganger på mulighetene for å få Hurtigruten til Stavanger. Nå er han imidlertid ikke i tvil om at Risavika vil være best, skriver Stavanger Aftenblad.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *