Økning i ferieklager

By on September 12, 2008 0 9 Views

På Reiselivskickoffen til Innovasjon Norge, som gikk av stabelen i går, fortalte Per-Arne Tuftin, Innovasjon Norges reiselivsdirektør, at meldinger fra reiselivsbedrifter og destinasjonsselskaper, samt brev de selv mottar tyder på en økning i antallet klager. Dette bekymrer også Brustad som holdt et kort foredrag på kickoffen.

Hun la vekt på at prisnivået i Norge stiller ekstra høye krav til kvalitet i alle ledd.
– Det er ikke slik at noen nødvendigvis har blitt dårligere, men siden kvaliteten har økt betraktelig mange steder, blir det svært synlig når kvaliteten er middelmådig, sa Brustad fra talerstolen.

Men alt i alt mener hun at det har skjedd og skjer veldig mye spennende og positivt innen norsk reiseliv, at næringen har økt sin kreativitet, kompetanse og ikke minst at samarbeid har blitt langt mer vanlig – og alt dette ønsker hun å se enda mer av.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *