Øker kapasiteten for raskt?

By on September 9, 2008 0 7 Views

Antallet passasjerer som fløy med Norwegian økte med nesten 93.000 fra august i 2007 til samme måned i år. Men en total passasjertrafikkøkning på 28 prosent veier ikke opp kapasitetsøkningen på 38 prosent i samme periode. Kabinfaktoren ender dermed bare på 78 prosent, noe som er en nedgang på 6 prosent ifra samme periode i fjor, skriver e24.no

– Vi er godt fornøyd med utviklingen i antallet passasjerer som viser fortsatt god etterspørsel i markedet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

I følge Kjos har selskapet valgt å flytte noe kapasitet fra enkelte storbyruter til nye innlandsruter, og disse tar det lengre tid å innarbeide. Det er dette forholdet i kombinasjon med høyere priser som følge av drivstofftillegg som har ført til en nedgang i kabinfaktoren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *