Thailands uro truer turistnæringen

By on September 3, 2008 0 6 Views

Næringen fortviler etter at Thailands statsminister Samak Sundarajev innførte unntakstilstand tirsdag, og flere land endret sine reiseråd. Norsk UD ber nordmenn som er i området om «å være forsiktige», men vil ikke advare mot å reise til Thailand, skriver NTB.

 

Apichart Sankaary, president i den thailandske reisebyråforeningen, frykter at urolighetene vil skremme turistene bort fra «Smilets land», når høysesongen startet i oktober.– Antall bestillinger fra utenlandske turister, først og fremst europeere, har sunket med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier Apichart i følge NTB. Han fortsetter: – Og det store antall kinesiske turister som var ventet hit etter at OL i Beijing var ferdig, har ikke dukket opp. Hvis uroen fortsetter også i oktober, vil turistindustrien bli hardt rammet.

 

Også det statlige flyselskapet Thai Airways melder om flere avbestillinger. 10 prosent av bookede billetter er blitt avbestilt bare i løpet av de siste to dagene, ifølge flyselskapet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *