Konkursbeskyttelse søkes

By on September 1, 2008 0 5 Views

I følge E24.no lever Alitalia på et lån fra staten på 300 millioner euro, men taper to av disse hver eneste dag. Derfor er selskapet nødt til å søke konkursbeskyttelse i italienske rettsinstanser for å unngå at kreditorene svinger øksa. Selskapet vil fortsette sine flygninger som normalt, men i bakgrunnen jobbes det nå desperat for å finne en løsning som er til å leve med.

Det er foreslått å dele selskapet i to og selge den ene delen til et utenlandsk flyselskap. I følge BBC har både Air France KLM og Lufthansa har vist sin interesse for å kjøpe en eventuell del av Alitalia. Tidligere forsøk på å selge selskap har imidlertid blitt stoppet av fagforeninger som frykter for jobbene sine.

En annen mulighet er å splitte selskapet og legge ned i delene som sliter mest. Hvis dette blir løsningen har det italienske medier blitt angitt at ca. 7000 ansatte kan miste jobbene sine.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *