Romprisen øker, antallet gjestedøgn går ned

By on August 29, 2008 0 6 Views

Tallene er basert på en undersøkelse fra rådgivningsselskapet Smith Travel Research Global, og gjelder perioden fra juli i fjor til juli år.

 

Nedgang har vært størst i Amerika. Her var det en nedgang på 1,9 prosent. Dette til tross for at det har vært vekst i Sør-Amerika. I USA økte inntekten per tilgjengelig rom (RevPAR) med 0,4 prosent, mens RevPAR-veksten i Europa var 11,5 prosent. Her steg den gjennomsnittlige romprisen med 14,1 prosent og nedgangen i antallet gjestedøgn var 2,3 prosent.

 

Det er bare Midtøsten og Afrika som kan vise til en fortsatt vekst i gjestedøgn. I Midtøsten og Afrika steg romprisen med hele 29,9 prosent og antallet gjestedøgn med 3,5 prosent. Dette førte til en økning i RevPAR på formidable 34,5 prosent. I Asia/Stillehavsområdet var det en nedgang i antall gjestedøgn på 7 prosent, men romprisene økte med 14,8 prosent. Dermed ble det en oppgang i RevPAR på 6,8 prosent.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *