Flyprisen dobles av oljepristillegg

By on August 22, 2008 0 10 Views

For å illustrere det hele viser DN til følgende eksempel: Den billigste billetten med British Airways tur-retur Oslo-Miami via London koster 2835 kroner. Men så kommer et drivstofftillegg på hele 2722 kroner samt andre norske, britiske og amerikanske avgifter på 816 kroner. Billetten koster dermed 6373 kroner.

– Vi er svært lite glade for denne situasjonen. Vi mener olje er en kostnad på linje med lønninger og kontorleie. Vi skjønner at flyselskapene må justere prisene når kostnadene øker, men de må finne en annen måte å gjøre dette på, sier reisebransjedirektøren i HSH, Rolf Forsdahl til DN. Han mener flyselskapene gjør situasjonen svært uoversiktlig for kundene, og har bedt Forbrukerombudet se på saken. Mange søkemotorer leter nemlig opp de billigste reisene før tillegg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *