Usikker framtid for Scandic

By on June 23, 2008 0 7 Views

Både konkurrerende hotellkjeder og profesjonelle investorer er nevnt som mulige kjøpere. Overfor Travel News er flere som har pekt på Accor – Europas største hotelloperatør og verdens tredje største hotellgruppering, som en sannsynlig kandidat.

Lunken holdning i Accor
Scandic-kjeden omfatter 130 hoteller og om lag 23 000 rom i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Nylig trakk Accor seg ut av leiekontrakten med seks hoteller i København, og kjeden er dermed kun til stede i Sverige. Der har de til gjengjeld 16 Ibis-hoteller, ett Novotel og fire Formule 1. Accor har tidligere uttalt sterke ambisjoner om større tilstedeværelse i Norden.
– Målet er fortsatt å vokse, men det kan absolutt ikke kobles direkte til Scandic, presiserer Stefan Lundin, administrerende direktør i Accor Scandinavia.
– Så du utelukker et Scandic-kjøp?
– Jeg utelukker ingenting. Vi følger med på hotellbransjen, og alle muligheter er interessante. Men vi skal ikke vokse for enhver pris. Vi skal også tjene penger, sier Lundin.
I bransjen ryktes det at Accor betalte 105 millioner danske kroner for å komme seg ut av utleieavtalene for de seks København-hotellene
Ellers er det flere hotelleksperter som mener at Scandic vill utfylle både Thon- og Rica-kjeden på en god måte. Choice har også regnet på et kjøp, i likhet med mange andre.
Analytikernes forventninger er at Hilton vil kreve drøyt syv milliarder kroner for Scandic. Det er drøyt en milliard mindre enn det Hilton International betalte for Scandic i 2001. Regnestykket kompliseres imidlertid av at drøyt 20 av hotellene er konvertert til Hilton og ikke vil inngå i salget.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *