Exact tror på India

By on June 23, 2008 0 17 Views

– Jeg var der første gang som reiseleder for en gruppe i 1988. Siden da har jeg ønsket å gjøre noe mer på India, men følte først nå at tiden var moden, sier administrerende direktør og eier Tom Christiansen i Exact.
Indiareiser, som eies av det indiske ekteparet Madhukar og Anuba Rohatgi, er teknisk arrangør av turene.
Ifølge Christiansen er det ikke akkurat ryggsekkturister som er målgruppen.
– Vårt primære nedslagsfelt vil være innenfor forretningsreisemarkedet. Men vi tilbyr også reiseopplegg til kunder som ønsker å kombinere forretninger med ferie, sier han.
Planen videre er at det skal etableres et eget aksjeselskap hvor Exact går inn på eiersiden med 50 prosent.

Mangfoldig virksomhet
Samarbeidet med Indiareiser er imidlertid ikke den eneste nyheten fra Exact i år. I januar overtok selskapet incomingoperatøren Passage Tours Norge. Fra før har også Exact to feriebutikker på Storo og Bryn, samt gruppe- og spesialreisebyrået Zenith Travel.
– Er det ikke krevende å operere innenfor så mange felt?
– Nei, ikke så lenge vi har medarbeidere med spisskompetanse på de ulike områdene. Skulle alle jobbet med alt, hadde vi hatt en utfordring, sier han.
Ifølge Christiansen er det forretningsreisedelen som utgjør kjernevirksomheten i det nesten 40 år gamle kjedeløse reiseselskapet, selv om det er gruppereisevirksomheten i Zenith Travel som vokser mest.
Økonomisk har det imidlertid vært så som så de siste årene, med røde tall på bunnlinjen i flere år. Hva 2005-resultatet blir, er i skrivende stund ikke klart. Christiansen ønsker heller ikke å antyde om det vil stå røde eller sorte resultattall i regnskapet når det sendes inn til Brønnøysund.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *