Utviklingen i spionasjesaken SAS – Norwegian

By on June 12, 2008 0 17 Views

 SAS er dømt for å ha innhentet opplysninger fra Norwegians bookingsystem i perioden desember 2001 til november 2005. Dette var forretnings- og bedriftshemmeligheter som tilhørte Norwegian.

Kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Norge opplyser til NTB at selskapet er både skuffet og overrasket over dommen i lagmannsretten. Tidligere er SAS Norge blitt frikjent i tingretten. Foss Stene sier at dommen foreløpig er så fersk at SAS Norge ikke har tatt stilling til hvordan selskapet skal forholde seg til den.
– Men jeg utelukker ikke at vi anker den til høyere rettsinstans, sier Foss Stene, i følge DN.no

Mens SAS Norge vurderer å anke dommen, vil Norwegian gå til sivilt søksmål. Norwegian er i gang med å utrede hvilke tap de er blitt påført.
– Særlig i 2004 var vi inne i en tøff periode, der vi møtte store uforutsette utfordringer på pris, rutenett og volum, sier Frode Foss finansdirektør i Norwegian til E24. Norwegian mener erstatningssummen kan komme opp i en halv milliard kroner. Den sivile erstatningssaken er berammet til april neste år.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *