Turister vil se isen som smelter

By on June 12, 2008 0 8 Views

Turistene reiser til Grønland, Arktis og Antarktis for å se isen smelte. Mange forskere frykter at den økte klimaturismen i seg selv kan skade det sårbare økosystemet i områdene.

Grønland satser nå stort på å kapre sin andel av markedet. Hittil har det vært klart flest dansker som har tatt turen. Men stadig flere fra Tyskland og Frankrike finner veien. Og nå skal amerikanerne lokkes nordover. I slutten av mai i år åpnet Air Greenland sin første direkterute mellom USA og Grønland. Det er ikke spillefilmer som vises på fjernsynsskjermene på flyturen fra Baltimore til Kangerlussuaq. Det er dokumentarfilmer som forteller hva som vil skje hvis Grønlandsisen smelter og klimakatastrofene kommer.

De fleste turistene ender opp i Ilulissat, like ved verdens raskeste isbre, Jakobshavn-isbreen. Men her krymper hovedattraksjonen; isfjellene, raskt og det blir stadig lenger mellom gigantisfjellene. (DN.no)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *