Thon runder femti

By on June 12, 2008 0 15 Views

Med 552 gjesterom og en total kapasitet på 1900 konferansedeltakere per dag står Thon Hotels for over en fjerdedel av romkapasiteten på Gardermoen. Åpningen som fant sted mandag morgen var godt regissert, og ikke uventet dreide det meste seg om Olav Thon.

– Vi eier 800 mål her ute, og har faktisk plass til å bygge syv like store bygg som dette konferansesenteret (292 rom, red. anm), sier en offensiv Olav Thon.

Som så ofte før var åpningen nøye planlagt, og denne gangen skjedde markeringen fra en luftballong med en strålende fornøyd 84-åring i hovedrollen. Og Olav Thon har grunn til å være fornøyd; tall fra den nylig fremlagt Horwath-rapporten viser at Thon Hotels stadig kniper markedsandeler, og er nå markedets tredje største aktør med en markedsandel på 11,6 prosent. Det er Choice som er markedsleder (13,8 prosents markedsandel) foran Rica (13.5 prosent).

– Jeg tror det er to faktorer som har bidratt til fremgangen vår. For det første tror jeg vi har vært tydelige i vår markedsføring av våre tre forskjellige konsepter, Thon Budget, Thon City og Thon Conference. Dessuten var navnendringen fra Rainbow til Thon viktig. Jeg har ikke noe personlig ønske om å være mer tydelig i media, men Rainbow kunne like gjerne vært en malebutikk og med Thon Hotels har kundene et navn å forholde seg til, sier Thon.

Det er nok ikke det siste flyplasshotellet vi ser fra gründeren. Han eier fra før 40 prosent av Rygge flyplass, og mener selv det er naturlig at det kommer et hotell der med tiden. Men ingenting er under konkret planlegging ennå, det blir først prioritert etter selve byggingen av terminalen og parkeringshuset.

– Utbyggingen på Rygge vil uansett være bagateller i forhold til Gardermoen. Vi har konsesjon til å frakte en million passasjerer i året, men har bygget flyplassen så den kan tåle trykket fra to millioner reisende for sikkerhetsskyld, avslutter Thon lurt.

I løpet av dette året har romkapasiteten på Gardermoen økt med over 60 prosent. Med åpningen av Thon Hotels er det nå over 2000 hotellrom i tilknytning til hovedflyplassen. I tillegg til at har First Hotels planer om å bygge et hotell med 30 etasjer. Arthur Buchardt er også en aktuell aktør for hotellmarkedet på Gardermoen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *