Norwegian utfordrer SAS ytterligere

By on June 12, 2008 0 7 Views

– Flykjøpet fører til at Norwegian blir større og kan fly lengre med flere passasjerer. Det er en strategisk god investering, sier flyanalytiker

Hans-Erik Jacobsen i First Securities til NTB.
En annen analytiker; Per Haagensen i Fondfinans mener at Norwegian er superoffensive og at de tar miljøutfordringen på alvor. Dette er større fly som er mer effektive, mer miljøvennlige, har større plass og kan fly lengre. Norwegian viser handlekraft og at de er et ledende flyselskap i Norden. (Reuters)

Boeing beskriver Bjørn Kjos som en knallhard forhandler. Han forhandlet med de to flygigantene Airbus og Boeing, og Airbus mistet milliardkontrakten på målstreken. Ifølge Kjos var de avgjørende kriteriene blant annet Boeings tekniske kvaliteter på utslipp og fuel-forbruk.

De 42 splitter nye 737- 800-maskinene slipper ut omtrent 25 prosent mindre CO2 enn selskapets eldre MD-80-maskiner. Norwegian har i dag åtte fly av typen MD-83. Disse vil ifølge Kjos bli byttet ut i løpet av 2008.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *