Kongeparet vil øke tyskernes interesse for Norge

By on June 12, 2008 0 8 Views

 Regjeringen vil ha flere tyske turister til Norge. I den forbindelse vil dronning Sonja igjen vise sine egne bilder «Impressions of Norway» og fortelle om sine fotturer i norske fjell under statsbesøket i Tyskland denne uken.

Kong Harald og dronning Sonja reiser mandag på statsbesøk til Tyskland. Statsbesøket finner sted fra mandag til onsdag. Reiseliv vil være et av flere sentrale tema for besøket. Tyskland er ett av Norges største reiselivsmarkeder i utlandet. Tyske turister sto for 21 prosent av de over 7,9 millioner overnattingene i Norge i 2006, men likevel er det færre tyskere enn før som besøker landet vårt.

– Vi ønsker flere tyske turister til Norge. Tyskere er det folket i Europa som reiser mest på utenlandsferier, og potensialet for å få flere tyskere til Norge er stort, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen. (NTB)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *