God utlandsk turistsommer på Vestlandet

By on June 12, 2008 0 4 Views

 Det er fjordene som er det store trekkplasteret blant utenlandske turister. I Hordaland har antallet utenlandske overnattinger steget med 5,7 prosent mens antallet har steget hele 8 prosent i Sogn & Fjordane

For Sørlandets del var det trolig det dårlige sommerværet som ødela sesongen for mange overnattingsbedrifter. Derimot overrasker det at turisttrafikken sviktet i store deler av Nord-Norge. Det er faktisk bare Tromsø-hotellene som rapporterer om økt trafikk i juli.

Campingplassene hadde en nedgang i antallet overnattinger, særlig var det nordmenn med sesongkontrakter som foretrakk en annen ferieform i det dårlige sommerværet. Derimot kom det 3,2 prosent flere utenlandske gjester til campingplassene i juli. Særlig bidro nederlenderne og gruppen øvrige europeere, trolig hovedsaklig østeuropeere.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *