Fulle hoteller i de største byene

By on June 12, 2008 0 11 Views

– Det har vært en meget god utvikling, som i stor grad er knyttet til forretningstrafikksegmentet. I tillegg til forretningsreiser bidrar store arrangementer og messer til å fylle hotellene. Hotellene våre er stort sett fulle fra tirsdag til torsdag, sier kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv, Hilde Charlotte Solheim til E24.

Ferie- og fritidssegmentet vokser derimot ikke, så mens hotellene i de største byen når stadig nye rekorder, sliter mange distriktshotell.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at kapasitetsutnyttingen på hotellrom var 56 prosent i årets syv første måneder, mot 53,7 i samme periode i fjor. Dekning var høyest i Oslo, Rogaland og Akershus, og lavest i Agder-fylkene og Hedmark.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *