Sykkelsuksess på Geilo

By on June 11, 2008 0 10 Views

 Det er tydeligvis populært blant turister å ta sykkel til topps i skiheisene i spesialkonstruerte stoler for sykkel på Geilo. For overnatttingsbedriftene på Geilo hadde en øking på 21 prosent i juni i år sammenlignet med samme måned i fjor, skriver nrk.no.
Bedriftene på Geilo sto for nesten hele oppgangen i hotellstatistikken for Hallingdal, Norges største reiselivsregion. Turistsjef Tom Roll på Geilo sier dette er den beste junimåned på seks år og mener det har sin forklaring.
– Økningen kan primært skyldes tre ting. For det første har Geilo satset mye penger på Innovasjon Norge sin store sommerkampanje. Dessuten har vi samarbeidet tett med Hallingdal reiseliv, hvor blant annet eventyrferden tilbyr en rekke aktiviteter for barn og hvor Geilo er en viktig del av totalproduktet. Og sist, men ikke minst, hadde vi landskappleik i juni, skriver nettstedet.
– Det er flere bedrifter på Geilo, blant annet noen av våre store fyrtårn som Dr Holms hotell. Der gjøres det en fantastisk jobb i sommersesongen, sier Roll.
Av andre turiststeder hadde blant annet Ål og Nes en liten oppgang i antall tursiter, mens Hemsedal hadde dårligere trafikk enn i fjor ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *