Store minustall i VIA

By on June 11, 2008 0 9 Views

Morselskapet VIA Travel Group ASA fikk et underskudd før skatt på hele 31,4 millioner kroner, mens datterselskapet, forretningsreisebyråkjeden VIA Travel Norge, måtte belaste regnskapet med 10,3 millioner kroner i minus. Og som om ikke det var nok, så endte VIAs nettbyrå Gotogate opp med et underskudd på om lag seks millioner kroner, mot et overskudd på 9,4 millioner i 2004.

Kostbare sluttpakker
Ifølge konsernsjef Egil Riisnes i VIA Travel Group var 2005 et helt spesielt år for reiseselskapet.
– Vi hadde en betydelig regnskapsopprydding i samtlige selskaper, noe som medførte til dels betydelige engangskostnader. Nedbemanning av medarbeidere og tidligere ledelse har også påført oss ekstraordinære kostnader, sier Riisnes som bedyrer at underskuddene ikke skyldes en generell markedssvikt for reisebyråkjeden.
– Men for Gotogate er inntektene nesten halvvert?
– Det har vært et betydelig fall i marginene på distribusjon av reiser via internett. Dette gjelder imidlertid ikke bare for oss, men også for resten av bransjen over hele Europa, svarer han.
Nå framstår Nordens største reisebyråkjede i en nyslanket versjon. Færre medarbeidere og direktører har gjort sitt til at VIA Travel Group kunne levere et driftsresultat på 20,7 millioner kroner i første kvartal i år, mot 16,4 millioner i samme periode i fjor.

 

(En regnskapsmessig oppstilling over hovedtallene i 2006 og 2005 finnes i den trykte utgaven av Travel News – nummer 9/06.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *