SAS Norge ansetter miljøsjef

By on June 11, 2008 0 10 Views

– Vi skal øke fokuset ytterligere på miljø i SAS Norge, sier Helge Hafstad (46). Det er mange bekker små som skal samkjøres, for selskapet gjør allerede mye bra på miljøfronten, sier han i en pressemelding.
SAS har som mål å redusere miljøpåvirkningene som følger av selskapets drift mest mulig, og å etterlate seg et stadig mindre fotavtrykk i naturen. Arbeidet dreier seg om alt fra å spare drivstoff og navigere effektivt til å resirkulere brusboksene som selges om bord.
– I SAS har vi effektive prosjekter for drivstofføkonomisering, som har redusert CO2-utslippene våre mye. Vi har også fått to nye Boeing 737-fly i sommer som er de mest miljøvennlige flyene som finnes per i dag, sier Hafstad. Disse flyene har 70 prosent lavere utslipp enn de første passasjer-jetflyene som kom for femti år siden, og de har rundt 5 prosent lavere utslipp enn dagens fly. Det viser at teknologien bidrar mye til miljøarbeidet over tid, forteller Hafstad.
Hafstad har i mange år jobbet med navigasjonsplanlegging i selskapet, og har lang erfaring med miljøstyring innen luftfart. Han har også ansvaret for SAS Norges miljørapport.
– Vi er mange som jobber med miljøforbedringer i SAS, men det er viktig for oss å ha kompetanse og ressurser som er dedikert fullt og helt til miljøarbeidet, sier administrerende direktør Ola Strand. Han tror miljøspørsmål vil bli stadig viktigere både for flyselskapene og for passasjerene i tiden fremover.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *