SAS-aksjen ned tross overskudd

By on June 11, 2008 0 10 Views

SAS sitt overskudd etter skatt steg til 607 millioner kroner for det andre kvartalet, fra 553 millioner for samme periode i fjor. Dette var langt dårligere enn de 1,3 milliardene som SME Direkts forventet, i følge di.se.
Rapporten får SAS-aksjen til å falle på børsen, og dn.no hadde aksjen som en av de fire bunnaksjene på Oslo Børs på fredag.
Kostnader for streiker påvirket resultatet negativt med cirka 265 millioner for andre kvartal
– De streiker som rammet SAS kunder og aksjeeiere beklager jeg dypt. En viktig del av vår strategi er å gjennomføre en kulturell turnaround og finne en ny samarbeidsmodell med de fagorganisasjonene, skriver SAS administrerende direktør Mats Jansson i rapporten.
I følge rapporten ser SAS en fortsatt god konjunktur på sitt hjemmemarked. Sterkest er veksten i Finland, Norge og Baltikum.
– Per dags dato finnes det ingen tydelige tegn på en konjunkturnedgang eller på flymarkedet men det er usikkerhet om styrken den veksten vi i dag opplever, konkurransesituasjonen framover samt utviklingen av flydrivstoffsprisene, skriver Jansson.
I midten av juni presenterte Mats Jansson en strategi- og besparingsprogram som innebærer at SAS skal spare 2,8 milliarder kroner fram til 2009 og oppnå en gevinst før skatt på 4 milliarder per år før 2011.
Hoveddelen av effekten på resultatet kommer i 2008 og 2009, skriver SAS i rapporten. Under det andre kvartalet var 14 prosent av besparingene gjennomførte.
I følge Jansson har personalets reaksjon på besparingsprogrammet vært positive.
– Vi har fått en bra intern forståelse bland medarbeiderne, sa han på en pressekonferanse.
Jansson sa også at det kan komme flere nedskjæringer fra 2010, etter at effektene av det nåværende sparingsprogrammet har ebbet ut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *