Russland utfordrer Airbus og Boeing

By on June 11, 2008 0 15 Views

Russland er en av verdens største produsenter av militærfly men når det gjelder sivile fly ligger landet langt etter. Nå skal det bli endring på det. For Russlands president Vladimir Putin er landets flyindustri en nasjonal sak, kommer det frem i en artikkel i den svenske avisen Dagens Industri.
Fram til og med 2025 kommer den russiske staten investere 250 milliarder dollar for å gjøre russiske sivile fly konkurransedyktige. Subsidiene kommer til å skje gjennom det nylig grunnede selskapet “Forente flyproduksjons kooperasjon”, der samtlige store russiske produsenter av både militære og sivile fly kommer til å inngå.
De største russiske produsentene er Suchoi, Iljushin, Tupolev, MIG og Jakovlev.
Målet er at Russland skal industri av produksjon og salg av fly. Fram til 2025 vil regjeringen at antallet solgte militærfly skal firedobles og antallet solgte sivile fly skal øke 27 ganger.
Kritikere mener at det russiske programmet er alt for ambisiøst og sier at målet ikke er mulige å oppnå, hvis ikke Russland selv kjøper flyene.
Det russiske flyselskapet Aeroflot valgte nylig å modernisere sin flyflåte gjennom å kjøpe modellene A350 fra Airbus og Boeings nya fly 787 “Dreamliner”.
Etter at Kreml satte press på Aeroflot, kjøpte selskapet i tillegg 15 Superjet 100 fra den russiske produsenten Suchoi, skriver den tyske avisen Die Welt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *