Optimisme hos Airbus

By on June 11, 2008 0 12 Views

2006 var ikke et godt år for Airbus. For selv om flyprodusenten fikk mange nye bestillinger fikk konkurrenten Boeing enda flere. Innen 31. mai i år hadde Airbus fått 201 nye bestillinger mot over 400 for Boeing. Likevel er ledelsen optimister. Airbus tror den streke flykonjunkturen vil bestå. Bare i de nordiske landene kommer selskapet til å trenge nye fly for til sammen 45 milliarder dollar. En delegasjon fra Airbus som tirsdag denne uken besøkte Sverige var full av optimisme. – Vi har bestillinger på 2500 fly. Noe som tilsvarer over fem års produksjon. Flyging har på verdensbasis økt med 28 prosent på de siste fem årene, sa Airbus Europasjef Thomas Schmidt-Mumm og spådde en så sterk vekst de neste 20 årene at det vil kreve 22 000 nye passasjerfly for å møte økningen og erstatte utrangerte fly. I penger handler det om salg av fly til 2600 milliarder dollar. Av disse faller 45 milliarder på de nordiske landene. Airbus beregner nemlig at nordiske flyselskap vil trenge rundt 485 nye fly i løpet av de neste 20 årene.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *