Lutter sommerglede i charterbransjen

By on June 11, 2008 0 20 Views

– Jeg var skeptisk da jeg så hvordan godværet holdt seg, men bekymringen forsvant da vi så hvordan salget utviklet seg. Spesielt juli gledet stort, med en salgsvekst på seks prosent, sier daglig leder Jørn Kristiansen i Star Tour.

Klar trend
Etter skolestart i august falt imidlertid prisene kraftig. Det bekymrer Kristiansen.
– Vi må bli flinkere til å selge inn reisene rett før og etter skoleferien. Skillet mellom høy- og lavsesong er blitt veldig stort, påpeker han.
Også MyTravel fikk en blåmandag etter sommerferien.
– Siste del av august og begynnelsen av september er alltid en utfordring, så også i år, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i MyTravel Norge.
I likhet med sin konkurrent i Star Tour kan imidlertid også Grosvold glede seg over nordmenns reiselyst i sommer.
– Selv om lavprisflyselskapene har pøst ut flybilletter, har vi klart å fylle flyene uten å måtte ty til stor rabattering. Et belegg på 99,9 prosent i juli sier sitt om etterspørselen, slår han tilfreds fast.
Også Apollo har gode vibrasjoner etter sommeren.
– Vi fikk vår beste sommer noensinne, med spesielt god pågang i juli. En kapasitetsøkning på 28 prosent gjorde oss spente på hvordan dette skulle gå, men flyene ble fylt, konstaterer administrerende direktør Leo Berbu i Apollo.

Trygghetssøkende nordmenn
Forut for sommersesongen var det mange forståsegpåere som stilte spørsmål om etterspørselen etter reiser til Tyrkia. Skal vi tro chartertoppene gikk det bedre enn fryktet.
– Tyrkia gikk rimelig greit, mye fordi vi tok ned kapasiteten fra i fjor. Men noen avganger måtte rabatteres, sier Kristiansen i Star Tour.
Også MyTravel måtte bruke prismekanismen noe. Men de som reiste til Tyrkia kom godt fornøyde hjem igjen.
– Det er et paradoks at våre mest fornøyde kunder i sommer var de som reiste til Tyrkia og Hurghada i Egypt, sier Grosvold.
Ifølge Leo Berbu har gamle og tradisjonelle reisemål fått en renessanse i sommer.
– I en urolig verden er det mye som tyder på at kundene har valgt det kjente og trygge i år. Rhodos, Mallorca og Kreta er reisemål som har vokst kraftig i sommer, i tillegg til Bulgaria, sier han.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *