Kjempesmell for Airbus

By on June 11, 2008 0 11 Views

 EADS rapporterer om tap for tredje kvartal på rad på selskapets Airbus-enhet. Airbus sliter med forsinkelsene og de økte kostnadene som prosjektet verdens største passasjerfly, A380, har påført dem. EADS rapporterer om netto tap på ti millioner euro, om lag 81 millioner kroner, eller en cent per aksje i årets første kvartal. Til sammenligning tjente selskapet hele 522 millioner euro, over 4,2 milliarder kroner, eller 66 cents per aksje, på samme tid i fjor. Selskapets omsetning falt med en prosent til ni milliarder euro. EADS sier at de forventer at Airbus vil levere et betydelig tap i år grunnet utgiftene i forbindelse med A380-flyet som også har bidratt til at selskapet har sagt opp tusenvis av ansatte. Men det er lys i tunnelen også. En anonym person har bestilt seg et fly til 1,8 milliarder kroner. Airbus sier at personen verken kommer fra USA eller Europa og at flyet skal benyttes som privatfly for han og hans følge.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *