Kjempebot til BA

By on June 11, 2008 0 14 Views

I følge Financial Times hadde brittiske myndigheter mulighet til å bøtelegge flygiganten for ti prosent av den årlige omsetningen, noe som kunne ført til en bot på 850 millioner pund, men valgte å ilegge selskapet en bot på 121,5 millioner pund. De amerikanske konkurransemyndighetene skal ha vært strengere, og British Airways meldte nylig at den samlede boten vil bli på rundt 350 millioner pund, eller nærmere 4,3 milliarder norske kroner. Så på tross av kjempeboten kunne det vært verre for selskapet.
British Airways har innrømmet et ulovelig prissamarbeid i perioden august 2004 til januar 2006 med konkurrenten Virgin Atlantic Airways. De skal i dette tidsrommet ha avtalt hvor store brennstoffavgifter de skulle legge på billettprisen på reisen mellom kontinentene.
– Jeg vil gjerne forsikre våre passasjerer om at de ikke har betalt for mye. Brennstoffavgifter er en fullt ut legitim måte å betale omkostningene. Det unnskylder likevel ikke på noen måte den konkurransevridene aktivitet fra et meget begrenset antall ansatte i British Airways, sier toppsjef i selskapet, Willie Walsh i en pressemelding.
Virgin Atlantic har ikke blitt ilagt noen bot, på grunn av immunitet da det var selskapet selv gikk til myndighetene og innrømmet forholdet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *