Ingen interesse for Alitalia

By on June 11, 2008 0 16 Views

 AP Holding trekker seg som den siste budgiveren fra privatiseringen av flyselskapet Alitalia. Fra før har Air One og en gruppering bestående av fondene TPG og MPG, samt banken Mediobanca trukket seg. Den italienske regjeringen må nå finne en rask løsning for det konkurstruede flyselskapet – der den har forsøker å selge sin eierandel på 49,9 prosent.
– Et skandaleresultat, sier Raffaele Bonanni, leder for fagforeningen CISL til nyhetsbyrået AFP om det mislykkede salget. Air France-KLM er tidligere nevnt som den mest sannsynlige kjøperen, men ifølge den spanske avisen El Economista skal Air France-KLM være i ferd med å forberede et bud på Iberia sammen med private equity-fondet Apax. I mars fremla Texas Pacific Group et bud som verdsetter det spanske selskapet til 3,4 milliarder euro (27 milliarder kroner). I mai ble British Airways, som eier 10 prosent av Iberia, med på budet. Ifølge ikke navngitte kilder skal Air France-budet prise Iberia til 3,8 milliarder.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *