Hilton Hotels kjøpt for nær 156 mrd kroner

By on June 11, 2008 0 8 Views

 Ifølge The Financial Times er handelen den største som er inngått i hotellsektoren og vil gi Blackstone nær 500.000 hotellrom, rundt 60.000 hotellrom under Intercontinental Hotel Group, som er den globale lederen med hensyn til hotellrom.
Styret i Hilton har onsdag godkjent transaksjonen, og det er ventet at den vil avsluttes i løpet av fjerde kvartal betinget blant annet av godkjennelse fra Hiltons aksjonærer, i følge dn.no.
Aksjene i Hilton hadde sin største oppgang tirsdag på 18 måneder og steg 6,4 prosent til 36,05 dollar etter at Jefferies & Co. kalte aksjen “pick of the week”. Analytiker Larry Klatzkin skrev i et notat tirsdag at aksjen var undervurdert sammenlignet med hotell som nylig er kjøpt eller som har inngått avtaler om å bli kjøpt av private equity-selskap.
Hotellkjeden ble grunnlagt av oldefaren til skandaleombruste Paris Hilton. Hilton-familien eier i dag rundt fem prosent av aksjene i selskapet. Det er tidligere anslått at familiens blonde får kommer til å arve mellom 35 og 55 millioner dollar av familieformuen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *