Hallo der, Mette Valeur –

By on June 11, 2008 0 14 Views

– Hvorfor tok du jobben?
– Fordi dette er en interessant jobb i en bransje som må tenke nytt og offensivt. Jeg ser også fram til å bli en del av en spennende ledergruppe.
– Mange av VIAs større kunder er ute eller skal ut på anbud. Hvordan er det å være i forsvarsposisjon?
– Det er klart at det er mer utfordrende å forsvare enn å angripe. Samtidig er ikke dette en ny øvelse for oss, ettersom vi er markedsleder. Vi må derfor mentalt posisjonere oss som om vi er i angrep.
– Dere er mange nye folk i toppledelsen av VIA som kommer utenfra bransjen. Fordel eller ulempe?
– Jeg ser det som en fordel å se næringen med nye øyne. Alle sa at dette er en spesiell bransje da jeg begynte, men dette er tross alt business på lik linje med resten av næringslivet. Men heldigvis har VIA også erfarne medarbeidere som med sin bransjekunnskap er en ideell motvekt for oss med “nye øyne”, når vi nå skal utvikle selskapet videre.
– Det er mange viljesterke franchisetakere i VIA. Hvordan skal du håndtere disse?
– Jeg føler at vi i samarbeid med franchisene har kommet fram til en fornuftig plattform der de kan konsentrere seg om sitt lokalmarked, mens vi skal gjøre vårt ytterste for å gi dem de verktøy som trengs. Jeg ser derfor fram til å utvikle samarbeidet med disse.
– Hva skiller dere fra konkurrentene?
– En betydelig tilstedeværelse med nærhet til kundene over hele landet. Dessuten har vi en krevende men også svært oppegående eier som gjør sitt til at vi lett kan snu oss rundt dersom det er påkrevd.
– Hva med framtiden til reisebyråbransjen?
– Bransjen har livets rett, men man må tenke enda mer nytt enn hva tilfellet er nå. Med synkende marginer er vi på mange måter der hvor bank og forsikring var for få år siden. Men jeg tror reisebyråene vil komme styrket ut av en tilsvarende omstillingsprosess som disse næringene har vært igjennom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *