Europeisk hotellstatistikk

By on June 11, 2008 0 22 Views

 Første halvår i år økte rominntektene per tilgjengelig rom (revPAR) med 6,8 prosent i forhold til samme periode i fjor, mens gjennomsnittlig rompris steg med 5,8 prosent. Dette skriver Deloitte i en pressemelding basert på undersøkelser fra HotelBenchmark.
Dette er en sterk oppgang, særlig med tanke på at det ikke har vært noen hovedsportsarrangement i regionen dette halvåret. I første halvår 2006 ble både både vinter-OL (Torino) og verdensmesterskapet i fotball (Tyskland) gjennomført.
De to store vinnerbyene er Valencia og Istanbul.
– Økning i Valencia skyldes i stor grad seilerkonkurransen American Cup (revPAR steg 38,2 prosent og gjennomsnittlig rompris økte 33,4 prosent).
– For Istanbul er økningen (revPAR opp 26 prosent og gjennomsnittlig rompris opp 16,1 prosent) et resultat av markedsføring av byen som en attraktiv destinasjon for konferanser og messer. Tyrkia har dessuten satset mye på å posisjonere seg som en “kunst- og kulturdestinasjon”.
Lorna Clarke, Executive Director of HotelBenchmark? at Deloitte har følgende kommentar:
– Til tross for fraværet av samme antall og størrelse på arrangement i Europa dette halvåret, har hotellnæringen hatt en sterk start på året, der flere byer kan vise til tosifret prosentuell vekst sammenliknet med samme periode i fjor. Regionen fortsetter å ha fordeler av den robuste økonomien, spesielt i EU-området. Den sterke økonomien øker etterspørselen etter hotellovernattinger både fra turist- og næringslivssektoren, og resultatet for resten av året ser også svært lovende ut. Det finnes dog noen mørke skyer; økningen av kreditnivåene og utsiktene til høyere renter. Dette kan presse forbrukerne til å redusere forbruket og dermed også antallet fritidsreiser.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *