En røykers Mekka

By on June 11, 2008 0 21 Views

 Initiativtageren satser på en nisje i et marked der det nå er praktisk talt umulig å røyke om bord i vanlige rutefly. Grunnleggeren av Smintair, Smokers’ International Airways, er en lokal forretningsmann som lover å føre sine passasjerer tilbake til de dager da flyreiser var noe glamorøst, da flyvertinnene gjerne serverte et glass whisky, og du ikke risikerte å bli anmeldt for å smugrøyke på flytoalettet.
– Andre flyselskaper har skrittvis oppgitt all slags sympati for sine passasjerer; de behandler dem som kveg, sier den tidligere aksjemegleren Alexander Schoppmann.
Han har nylig fått landingstillatelse på Düsseldorfs flyplass og håper å kjøpe sin første jumbojet fra South African Airways i nær fremtid.
Skeptikere tviler fortsatt på om Smintair kommer opp i luften, men japanske forretningsfolk som The Washington Post har snakket med, har tro på ideen. Mange japanere og andre asiater røyker, og mange av dem som finner det ulidelig å tilbringe 12 timer på en direkteflyvning uten nikotin, kan komme til å velge en røykerute, i følge aftenposten.no.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *