Aksjer til SAS-ansatte

By on June 11, 2008 0 26 Views

En teori går ut på at ansatte i SAS kan se fram mot å få få aksjer i SAS hvis de skandinaviske regjeringene vil krympe sine eierandeler i flyselskapet. De tre nordiske landene sitter i dag på halvparten av aksjene i SAS. Danmark og Norge har hver seg 14,3 prosent mens Sverige har 21,4 prosent. Ledelsen håper aksjene til de ansatte skal fungere som en gulrot til piloter og kabinansatte i et forsøk på å få effektiviteten opp og løfte den såkalte “block hour” som måler hvor mange timer flyene er i luften. Her ligger per i dag SAS lavere enn de fleste av sine konkurrenter.
Men SAS mangler ikke beilere. Også den tidligere konsernsjefen i SAS, Jørgen Lindegaard, kan tenke seg å kjøpe deler av SAS fra sin nye jobb som toppsjef for ISS.
– SAS har hittil sittet godt på Skandinavia. Hvis veien inn for oss er å kjøpe en del av virksomheten, er det en mulighet vi vil vurdere. Vi kjøper oss som regel inn på nye forretningsområder ved å overta andre virksomheter, sier han til borsen.dk.
Jørgen Lindegaard forlot siste sommer SAS etter fem år som konsernsjef, og banet veien for i sin tid i sjefsstolen av deler av SAS kan selges ved å opsplitte konsernet i selvstendige aksjeselskaper.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *