700.000 passasjerer fra Rygge

By on June 11, 2008 0 13 Views

I et intervju med Moss Avis slår Pål Tandberg, daglig leder for Rygge Sivile Lufthavn AS (RSL), fast at trafikken fra flyplassen vil øke kraftig under 2008; med flere flyselskap og opp til 700.000 passasjerer.
– Byggeprosjektet går etter planen, men dette er ikke som å åpne et kjøpesenter der folk står klare for å handle. Det har vært en lang prosess for å få ett eller flere flyselskaper til flyplassen – og den prosessen burde vi kanskje startet opp enda tidligere enn vi gjorde, sier Tandberg.

Ifølge Tandberg er RSL nå i ferd med å “sluse inn” den endelige avtalen med et lavprisselskap. I starten blir det snakk om 10-12 utenlandsdestinasjoner, og er par innenlandsdestinasjoner. Turene går til flere land i Europa. Men Tandberg vil ikke ut med hvilke flyselskap det dreier seg om.
– Vi forhandler med to store selskaper som begge er børsnoterte. Derfor må vi avvente dette. Men vi er i ferd med å avslutte forhandlingene med ett flyselskap. Jeg er mer opptatt av volum, og det som skal skje i 2008, sier Tandberg.
Tandberg mener det nye lavprisflyselskapet vil komme til å stå for 75 prosent av trafikken, og forklarer at det som skal offentliggjøres rundt 20. august er et resultat av lange og vanskelige forhandlinger. Han vil ikke snakke om hvilke land flyene fra Rygge skal trafikkere – bortsett fra Spania som allerede er nevnt.
– Lavprisselskapet jeg snakker om blir trafikkbærende. Opplegget utover denne høsten blir en slags treningsperiode. Fra og med uke åtte neste år blir det “fullt trøkk”. Innpå 700.000 passasjerer vil ta av og lande på flyplassen i løpet av 2008. Antall avganger vil ligge på om lag 2500, og tallene vil øke og øke. Da vil vi oppleve en trafikkøkning relativt kjapt, sier Tandberg.

Informasjonssjef i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, tilbakeviser at deres selskap er klar for å inngå avtale.

Ifølge Tandberg løfter det første flyet, med kurs for Gran Canaria, fra flyplassen på Rygge 17. oktober. Reiseoperatørene er blant annet Apollo og Ving.

Kilde: Moss Avis

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *