5.000 blir rammet Widerøestreik

By on June 11, 2008 0 12 Views

 Widerøes flygere og selskapet brøt lønnsforhandlingene allerede i vår, men plassoppsigelsen ble først varslet til etter sommerferien og meklingen ble innledet i Oslo onsdag formiddag.
– Vi har tatt pause onsdag kveld, men møtes igjen torsdag morgen, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB. Han mener ingen av partene ønsker at det skal bli streik, men sier konflikten er vanskelig å løse.
Riksmeklingsmannen har gitt partene frist til klokken 24 torsdag, skriver aftenposten.no.
Konflikten i Widerøe gjelder det ordinære mellomoppgjøret våren 2007. Uenigheten dreier seg om lønnsnivået i selskapet som er ett av dem som går bra i SAS-konsernet. Nylig la SAS fram et dårlig halvårsregnskap for hele konsernet, men den norske delen av virksomheten gikk utmerket og sto for storparten av overskuddet i selskapet. Flygerforeningen i Widerøe er lite fornøyd med at medlemmene tilbys meget små lønnstillegg i en situasjon der overskuddene kommer nettopp fra Widerøe og den norske delen av SAS.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *