Ville endre, fikk sparken

By on June 10, 2008 0 24 Views

– Styret og jeg har hatt et ulikt syn på veivalg og strategi for selskapet. Da er reglene i næringslivet slik at jeg går av, sa han.
Det må bety at Jansen ønsket en ny kurs for SAS Braathens. Konstituert administrerende direktør Johnny Skoglund sier nemlig:
– Den nåværende strategien ligger fast. Den stiller styreformann John S. Dueholm og resten av styret seg samlet bak.

Skadelig ryktebørs
I mangel av forklaring på hva denne uenigheten faktisk innebærer har journalister lansert den ene teorien etter den andre. Man kan være fristet til å omskrive Winston Churchills ord og si: Aldri har så mange skrevet så mye basert på så liten kunnskap.
Det er blitt hevdet at Janson gikk fordi konsernledelsen ønsker sterkere styring med de enkelte land, at flyselskapet Estonian skal overta ruter i Norge, at Jansen var imot nedleggelsen av verkstedet til SAS Technical Services på Sola og at Jansen ville ha nye eiere. Bare for å nevne noe.
Det er uansett åpenbart at oppsigelsen skjedde på et lite gunstig tidspunkt for SAS Braathens. Organisasjonen er preget av stor intern uro, noe streikene i vår er et tegn på, konsernsjef Lindegaards avskjed skaper usikkerhet og rettsaken i kjølvannet av den påståtte industrispionasjen mot Norwegian skaper enda mer uro.

Godt ettermæle
John S. Dueholm presiserer at uenigheten med Petter Jansen gjelder framtiden og at styret er svært godt fornøyd med jobben Jansen har gjort så langt. Mens søsterselskapene i Sverige og Danmark taper penger, forventes det at SAS Braathens i år vil tjene omkring en milliard kroner. De ansattes organisasjoner har også uttrykt støtte til den tidligere sjefen.
Petter Jansens fallskjerm består av to års lønn, pluss et tredje år hvis han ikke får seg ny jobb. Med en årslønn på 2,7 millioner kroner blir det maksimalt 8,1 millioner til sammen.
John S. Dueholm har som ambisjon å få på plass ny leder av SAS Braathens innen utgangen av august.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *