Verdens største cruiceskip ferdig

By on June 10, 2008 0 17 Views

Med den finske presidenten Tarja Halonen til stede, ble skipet overført til rederiet i går, skriver Aftenposten. Til sammen bygger Royal Caribbean for øyeblikket skip for 24,5 milliarder kroner på verftet i Åbo, inkludert “Liberty of the Seas”.
Natt til i dag seilte “Liberty of the Seas” fra verftet, og dåpen avholdes neste måned. Da står 3600 senger klare for cruisepassasjer fra hele verden.
-“Freedom” er blitt en inntektsmaskin i Det karibiske hav og nå tar Royal Caribbean enda et skip til Miami og Karibien. Cruise er et marked som vil fortsette i sterk vekst, sier toppsjefen i Aker Yards, Karl Erik Kjelstad til avisen.
Nå skal et nytt søsterskip bygges på samme sted. Så starter arbeidet med verdens desidert dyreste cruiseskip: De to Genesis-skipene, som hver tar 5400 passasjerer og har en prislapp på 7,2 milliarder hver.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *