Væpnede vakter hos Continental

By on June 10, 2008 0 15 Views

Norske myndigheter har imidlertid ikke fått noen søknad om vaktholdet. Flyselskapet har åpnet for at amerikanske myndigheter kan utplassere væpnede vakter på samtlige flyginger hvor det kun er kapteinen som vet når vaktene er med, skriver Aftenposten.
– Federal Air Marshals har full tilgang til hele flyselskapets nettverk. Oslo er ikke noe unntak. De kan komme når som helst, sier den norske stasjonssjefen for Continental Airlines, Javvad Latif til Aftenposten. Han vet ikke hvor ofte dette gjelder på Oslo-ruten.
Vaktene reiser som vanlige passasjerer og er som regel én eller to stykker.
Ifølge juridisk direktør Trine Lysnes i Luftfartstilsynet er det ikke ønskelig med såkalte Air Marshals i norsk luftrom. Hun påpeker imidlertid at dette vanskelig lar seg sjekke.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *