Useriøst salg av klimakvoter

By on June 10, 2008 0 17 Views

 Det er en jungel av ulike aktører som tilbyr klimakvoter:
– Sjansen for at den enkelte blir lurt er stor i et uregulert marked, sier direktør i analyseselskapet Point Carbon Jørund Buen.
I følge NRK har flere internasjonale selskaper kjøpt kvoter i CO2 reduserende tiltak som aldri har sett dagens lys. Også leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, sier det er mange useriøse aktører som tilbyr personlige klimakvoter. Men heller ikke Naturvernforbundet har noen uavhengig godkjenning av kvotene de tilbyr.
SAS Braathens er ett av selskapene i reiselivsbransjen som tilbyr sine kunder klimakvoter. Deres samarbeidspartnere har nå fått kritikk av en uavhengig forskergruppe, både for å ha høye administrasjonsutgifter og for å regne for lave utslipp på flyreisene. Men Nils Eirik Nertun i SAS Braathens tviler ikke på deres samarbeidspartner:
– Vi er trygge på at de prosjektene vi har gått inn i gir nødvendig sikkerhet både for oss og kundene, sier Nertun til NRK.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *