TUI fusjonerer med First Choice

By on June 10, 2008 0 16 Views

Tyskeide TUI blir hovedeier med 51 prosent av aksjene i det nye selskapet TUI Travel, som skal ha sitt hovedkontor i Storbritannia. First Choice får resten av aksjene og selskapets toppsjef Peter Long skal lede det fusjonerte selskapet, med TUI Northern Europes administrerende direktør Peter Rotwell som sin høyre hånd.
Den nye chartergiganten vil få 27 millioner kunder i 20 hovedmarkeder, en total omsetning på 12 milliarder pund og en markedsverdi på mer enn tre milliarder pund. Mer enn 200 varemerker samles i det felles selskapet.
Meldingen om fusjonen kommer om lag en måned etter at MyTravel ble kjøpt av Thomas Cook. Det betyr at Europas fire største charterkonserner plutselig bare er to.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *