Rekordresultat for MyTravel

By on June 10, 2008 0 23 Views

Intens kostnadsjakt
Antall gjester med MyTravel Norge i regnskapsårets første halvår ble 156 000. Året før, da charterselskapene fikk merke virkningen av tsunami-katastrofen, var antall gjester 155 000.
— Det har ikke vært lett å selge i vinter, nei, men vi har vært flinke til å kutte kostnader, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i MyTravel Norge.
Han sier kostnadsreduksjonen er en sum av en rekke tiltak. Folk som har sluttet er ikke blitt erstattet, butikknettet rasjonaliseres, senest ble Ving-butikken i Sandvika lagt ned, deler av administrasjonens kontorer er leid ut og MyTravel har annonsert noe mindre enn tidligere år.
Den lite lukrative vinteren er for øvrig noe de fleste charterselskapene har slitt med.
– Det var generelt noe overkapasitet i markedet. Og vi hadde nok alle glemt hvor lite folk reiser når det er OL, sier Grosvold.
Han sier ellers at utsiktene for sommeren ser veldig bra ut. I juni var det litt for fint vær, men salget av turer i juli og første halvdel av august har vært bra. Etter det er det mer usikkert. Noe bedre resultat enn i fjor tør han i alle fall ikke å håpe på.
– Vi hadde en ekstremt god sommer i fjor. Derfor skal vi være svært fornøyde hvis vi klarer et like godt resultat i år, mener Grosvold.
For MyTravel Northern Europe, som omfatter konsernets virksomhet i de nordiske landene, endte omsetningen på 4,6 milliarder kroner, en økning på 8,5 prosent sammenlignet med samme periode året før. Resultatet økte med hele 58 prosent til 218 millioner.
– Interessen for våre reiser øker i hele Norden. Samtidig har vi en sterk utvikling i MyTravel Airways og for Sunwing-hotellene, sier nordisk sjef Sam Weihagen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *