Nye eiere tar over Fly Me

By on June 10, 2008 0 23 Views

Konsortiet, som er en økonomisk sammenslutning av ellers selvstendige firmaer, begynte allerede mandag å overføre ny kapital til selskapet, skriver di.se.
– Kapitaliseringen er i gang. Pengene, minst 300 millioner kroner, vil være på konto innen sju dager, sier advokat Mats Säterberg ved Lindahls Advokatbyrå, som bistår bobestyrer Rickard Ström.
Det er ukjent hvem som står bak konsortiet. Dette vil bli offentliggjort senest mandag. Prisen de betaler er heller ikke kjent.
Ifølge Dagens Industris kilder skal en av partene i konsortiet være “svært kapitalsterk og dessuten besitte stor kunnskap om flyvirksomhet”.
Fly Me gikk konkurs i mars og bobestyrer Rickard Ström har siden forhandlet om å selge det svenske flyselskapet. Nå ser det ut til at han har lykkes. Ifølge SVT Västnytt er det imidlertid sådd tvil om troverdigheten til de nye eierne. Konsortiets forhandler, Lars-Ivar Sundberg, har seks konkurser bak seg. Firmaene hans ble slått konkurs i løpet av perioden 1995 til 2005.
Sundberg sier imidlertid at hans konkurser ikke vil påvirke troverdigheten for konsortiet, ettersom han ikke selv er medeier i noen av firmaene og kun hyret inn som forhandler.
Etter planen vil konsortiet ha 300 millioner kroner i aksjekapital og ytterligere 200 millioner kroner å disponere. De planlegger også å kjøpe mellom fem og ti fly, istedenfor å leie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *