Ny kurs for Hurtigruten?

By on June 10, 2008 0 11 Views

Den direkte foranledningen til emisjonen er at Hurtigruten i fjor endte med et underskudd på 123 millioner kroner, noe som gjør at selskapet opererer helt på grensen av bankenes krav til egenkapital. Samtidig vil leveringen av et nytt skip til 600 millioner kroner i mai øke gjelden, som allerede er på 5,8 milliarder, skriver Dagens Næringsliv.
Imidlertid vil styret be om at fortrinnsretten for eksisterende aksjonærer kan fravikes. Det kan åpne for at nye aksjonærer kommer inn og får til en helt nødvendig restrukturering av selskapet. Nylig har både Bjarte Tunold og Per G. Braathen kommet inn på aksjonærlistene. Samtidig har Odd Reitan og Ole T. Bjørnevik snakket om å investere i selskapet og foreta endringer.
Dette kan løsne opp på innflytelsen Narvik-aksjonærene fikk ved fusjonen mellom TFDS og OVDS i fjor.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *