Kjøper hoteller for milliarder

By on June 10, 2008 0 19 Views

Ved å kjøpe hele hotellporteføljen til det statseide finske eiendomsselskapet Kapiteeli, eier Norgani, som har Stein Erik Hagen og Petter A. Stordalen på aksjonærlisten, 15 hoteller og et stort kongressenter.
– Det er den beste porteføljen jeg noen gang har kjøpt. Det er store hoteller i skandinavisk sammenheng, sier administrerende direktør Kjell Sagstad i Norgani under en presentasjon i Oslo mandag formiddag, ifølge dn.no.
De finske hotellene er stort sett store hoteller med gjennomsnittlig 193 rom per hotell. To av hotellene har 500 hotellrom og er dermed blant de største hotellene i Norden. Dette gjør at den gjennomsnittlige størrelsen på Norganis hoteller øker med tre prosent.
For Norgani-sjefen er det strategisk fundert å øke antall rom per hotell.
– Ja, det er bevisst. Det er mer effektivt med flere rom. Du får mer leieinntekter ut av hvert rom på den måten, sier Kjell Sagstad til dn.no.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *