Historisk bunnivå for reisepriser

By on June 10, 2008 0 26 Views

Hellas, Montenegro, Bulgaria, Spania og Tyrkia var billigst, til under 500 kroner. Aller billigst er byen Kalamata på Peloponnes-halvøya i Hellas. Har du muligheten til å sette deg på flyet i morgen, koster en tur-retur-billett 448 kroner. Det er fire kroner mer enn du ville betalt for en togreise tur-retur Oslo-Sandefjord, skriver dagbladet.no
Avisen har trålet internett for priser, og resultatene er utrolige; fem land koster under 500 kroner mens seks land koster fra 500 til 1000 kroner. Det er Italia, Kroatia, Portugal, Storbritannia, Malta, Tunisia og Kypros. Mens de fleste billigbillettene hos lavprisflyselskapene er revet bort, dumper charteroperatørene flybillettene på pakkereiser som ikke er solgt, og selger kun flyseter.
– Det er mange muligheter om dagen. Konkurransen er større enn noensinne og prisene er på et historisk lavmål, sier daglig leder i Restplass.no, Jason Eckhoff, til Dagbladet.no.
– Men det kan da ikke lønne seg å selge flyreise tur-retur Hellas for 448 kroner?
– Nei, flybillettene er en driver. Det er andre ting turoperatørene tjener penger på. Selvsagt vil charterselskapene helst selge dyrere billetter, men må de, så må de. Det er bedre å selge billig, enn å ikke selge i det hele tatt, sier Eckhoff.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *