Henla sak mot Scandic

By on June 10, 2008 0 18 Views

 Tidligere er saken henlagt av statsadvokaten i Oslo. Begrunnelsen fra Riksadvokaten er, ifølge NRK, at cubanerne kom som en handelsdelegasjon og ikke som turister. De ble derfor nektet adgang på begrunnelse av at de var her i forretningsøyemed.
Cubanerne kom i forbindelse med reiselivsmessen og ville bo på hotellet Edderkoppen for sjette år på rad. Hotellet var imidlertid siden sist blitt kjøpt opp av den amerikanske Hilton-kjeden som håndhevet USAs boikott av Cuba, skriver NTB.
Antirasistisk senter anmeldte både kjeden, hotellet og hotelldirektøren for brudd på straffelovens paragraf 349a om at ingen skal kunne nektes adgang ut fra sin nasjonalitet eller etnisk tilhørighet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *